top of page

STAVENBAND - ALGEMEEN

De ST-ZK stavenbanden worden op maat gemaakt en kunnen worden uitgevoerd in elke steek vanaf ca.12mm, en in iedere breedte tussen de 40mm en ca. 1500 mm. De dwarsstaven kunnen uitgevoerd worden in diktes vanaf 2mm. Deze stavenbanden lopen voornamelijk in rechte toepassingen, maar kunnen ook worden uitgevoerd als bochtband.

De SC scharnierplatenband wordt altijd op maat gemaakt en kan uitgevoerd worden met bandsteken van ¾” (19,05 mm) tot  9” (228,6mm)  in nagenoeg alle lengtes en breedtes.  ​  De SC scharnierplatenband wordt positief aangedreven door kettingwielen of doorlopende walsen met vertanding. Bandsnelheden van minder dan 1 meter per minuut tot 15 meter per minuut. Hogere snelheden afhankelijk van process en omstandigheden.

ST-ZK stavenband met zelfkanten

ST-HK stavenband met kettingkanten

ST-HK stavenband met kettingkanten

ST-BK stavenband met speciale beugels

ST-BK stavenband met speciale beugels

De ST-HK stavenbanden worden op maat gemaakt en kunnen worden uitgevoerd in elke steek vanaf 1/2″ (12,7mm), en in iedere breedte tussen de 40mm en ca. 2500 mm. De dwarsstaven kunnen uitgevoerd worden in diktes vanaf 4mm. Deze stavenbanden lopen in rechte toepassingen.

De ST-BK stavenbanden zijn op maat gemaakt en kunnen worden uitgevoerd in elke steek van 3 / 4″(19,05mm) 1″ (25,4mm) en 27,4 mm, en in elke breedte van 60 tot ca.2000 mm. De dwarsstaven hebben een afmeting van 5 mm. Deze banden kunnen lopen in rechte en bochttransporteurs.

De ST stavenband wordt positief aangedreven door tandwielen, en kan gebruikt worden bij transportsnelheden van minder dan 1 mtr/min. tot 20 mtr/min. Snelheden boven de 20 mtr/min. worden beschouwd als hoge snelheden.

De ST stavenbanden worden toegepast in productie processen met temperaturen van -100 ºC tot +300 ºC.

De ST stavenband heeft minimaal onderhoud nodig en heeft een levensduur van vele jaren, mits goed gebruikt.

 

De band is standaard gemaakt van staal, diverse roestvrij staal soorten. Andere materialen op aanvraag.

ST stavenbanden worden o.a. gebruikt in:

- Koelinstallaties

- Blancheurs

- Zeefinstallaties

- Broodbak installaties

- Wasmachines

- Drooginstallaties

- Afvalverwerkingsinstallaties

- Sorteerinstallaties

- Producthandling systemen.

bottom of page